Hildegard von Bingen Concert; Zondag 15 oktober 15.00 uur

Over de Geest van Liefde en Wijsheid

Uitvoerenden:

  • Dorien Verheijden, sopraan; 
  • Jan Goorissen, gamba; 
  • Ensemble Capella Eusebiana

Inleiding Wilma Snoeijer.

Reserveren via www.walburgisarnhem.nl

Door welke voorstellingen over de wereld en de mens laten wij ons leiden?

Wie werkt, en hoe dan, aan ‘werkelijkheid’ ? 

Dit zijn vragen die de abdis Hildegard von Bingen, religieuze uit de 12de eeuw opwerpt.

Haar gedachten en visioenen hebben in indringende teksten, beelden en muzikale composities vormen gevonden die voor velen van ons in de 21ste eeuw inspirerend werken.

Hildegard ziet de mens als medeverantwoordelijke voor de levende en bezielde kosmos, als medeschepper van werkelijkheid.

Moderne natuurkunde leert ons dat de wereld geen objectief gegeven is maar een dynamisch netwerk, afhankelijk van de blik van de beschouwer. Toch laten we het geloof in objectivisme en materialisme nog heersen in onze hoofden en instituties, waar toch de geest van liefde en wijsheid met een positieve energie doorheen zou kunnen waaien.

Een uitdaging dus voor de deelnemer aan dit geestelijk concert.

Wees welkom! Het concert vindt plaats in het kader van de cyclus 2017 van lezingen en vieringen in de Walburgiskerk omtrent Hildegard van Bingen. Er klinken muziek en teksten over en aan de heilige Geest, aan de scheppingskracht en de Goddelijke wijsheid.

Gambist en Hildegard kenner Jan Goorissen begeleidt en improviseert met de sopraan  Dorien Verheijden en het vrouwenkoor van de Eusebiusparochie, de Capella Eusebiana. 

Walburgis Arnhem, Walburgisplein 1,  6811BZ  15.00 -16.15 uur. Inloop: 14.30 uur

Entree € 10,- ( met Gelrepas € 5,75 ) inclusief  koffie/thee vóór en na het concert.

Reserveren via www.walburgisarnhem.nl

Panta Rhei zingt St Christofor

Panta Rhei Vocaal zingt St. Christophor Zondag 11 juni 15.00 uur

Christoforus, Christusdrager is het symbool van de zoekende mens, aan wie en door wie de liefde wordt geopenbaard. Hij gaat op zoek naar datgene wat zijn hart hem ingeeft: het dienen van de machtigste heer, in de verschijning van de koning, de duivel, de heremiet en tenslotte het Christuskind. Als reus zet hij de mensen over de rivier, de eeuwig stromende adem van het leven. Na jarenlang dragen en dienen weet Christoforus zich gedragen door het kind, het licht van hemel en aarde. Panta Rhei Vocaal zingt een repertoire aan de hand van dit thema, o. a. Taizé-liederen, spirituals en vocale muziek van A. Dvorak, J.S. Bach. Juke Hudig brengt de tekst van deze legende. Panta Rhei Vocaal is een groep ervaren zangers die onder leiding van dirigent Frank Litjens met passie zingt bij momenten van afscheid; bij uitvaarten en herdenkingen. In de ruim twintig jaar dat ze nu bestaat heeft het koor een mooi en gevarieerd repertoire opgebouwd met klassieke en eigentijdse muziek. Entree: € 10,- (met Gelrepas € 5). Je plaatsen reserveren kan hier; betalen kan alleen aan de kassa vanaf 14.30 uur.

Print Friendly, PDF & Email