Dit is onze concertpagina
Soms zijn er uitvoeringen kort achter elkaar. Scroll naar beneden om die te kunnen lezen.

walburgis arnhem kerstkoor

Zaterdag 16 december 19.00 uur: De Dienst van de 9 Leringen en Liederen.

Lessons and Carols

Op zaterdagavond 16 december vindt weer de jaarlijkse Service of Nine Lessons and Carols plaats. Het is een viering ter voorbereiding op het Kerstfeest die uitgaat van de Anglicaanse parochie, maar waaraan ook tal van andere Arnhemse geloofsgemeenschappen deelnemen. Geen concert, maar een echte Engelse ceremony met koorzang en samenzang.

Herkomst van de Carols

De bij velen geliefde Christmas Carols ontstonden in de vijftiende eeuw. Minstreels vertaalden het Kerstverhaal in eenvoudige woorden en muziek, die voor iedereen te begrijpen waren. Hun liederen hadden veelal een refrein, dat door iedereen kon worden meegezongen.

Vanaf de zestiende eeuw werden deze populaire liederen door de officiële kerk geweerd. Ze overleefden echter op het platteland. In de negentiende eeuw ontstond er een hernieuwde belangstelling voor deze oude liederen.

De Anglicaanse Kerk schiep een nieuwe traditie: the Ceremony of Nine Lessons and Carols. Korte bijbellezingen en liederen wisselen elkaar af en vertellen samen het verhaal over de geboorte van Jezus.

Voorheen vond deze viering plaats in de Sint Jan, daarna in de Lutherse kerk. Nu deze kerken aan de eredienst onttrokken zijn, zullen de Lessons and Carols plaatsvinden in de Walburgis, Sint Walburgisplein 1, 6811 BZ Arnhem.

De koren die deze ceremony zingen zijn het Choir of the Church of St Mary and St Anna uit Haarlem en The Anglican Singers uit Amsterdam. Beide koren staan onder leiding van dirigent Martin van Bleek.

Aanvang 19.00 uur, toegang vrij.

Walburgis Arnhem Musica Vocale

Zaterdag 23 december 20.15 uur: Kerstconvert Musica Vocale

Lichtliederen voor Donkere Dagen

Naast koorbewerkingen van bekende Nederlandse kerstliedjes en Amerikaanse spirituals zingt Musica Vocale originele meerstemmige koorwerken voor de kerstperiode van Engelse en Amerikaanse componisten.

Op het programma staat onder meer het etherische O Magnum Mysterium van Morten Lauridsen, het bruisende Rejoice in the Lamb van Benjamin Britten en een tweetal werken van John Rutter. En u weet: muziek van John Rutter staat garant voor het ultieme kerstgevoel! 

Al meer dan 40 jaar is het kamerkoor Musica Vocale een begrip in Wageningen en omstreken: het repertoire ambitieus, het niveau hoog. Het koor staat inmiddels al meer dan 25 jaar onder leiding van dirigent Rob Vermeulen

Informatie 

Kerstconcert “LICHT” 

Musica Vocale o.l.v. Rob Vermeulen  m.m.v. Wim Roelfsema, orgel 

Datum:  23 december 20:15 

Locatie:  Walburgis Arnhem

Toegang:  € 17,50 normaal tarief / € 12,50 studententarief (toegang inclusief glaasje glühwein) 

€ 15,00 voorverkoopprijs via de website www.musicavocale.nl

Rechtstreekse link normale prijs: www.musicavocale.nl/mv‐event/kerstlicht‐2017/23_12‐2017‐ 

2015‐3/  

link studententarief: http://www.musicavocale.nl/mv‐event/kerstlicht‐2017/23_12‐2017‐2015‐2/

Zie ook: www.musicavocale.nl  

www.facebook.com/MusicaVocaleWageningen  

Hildegard von Bingen Concert; Zondag 15 oktober 15.00 uur

Over de Geest van Liefde en Wijsheid

Uitvoerenden:

  • Dorien Verheijden, sopraan; 
  • Jan Goorissen, gamba; 
  • Ensemble Capella Eusebiana

Inleiding Wilma Snoeijer.

Reserveren via www.walburgisarnhem.nl

Door welke voorstellingen over de wereld en de mens laten wij ons leiden?

Wie werkt, en hoe dan, aan ‘werkelijkheid’ ? 

Dit zijn vragen die de abdis Hildegard von Bingen, religieuze uit de 12de eeuw opwerpt.

Haar gedachten en visioenen hebben in indringende teksten, beelden en muzikale composities vormen gevonden die voor velen van ons in de 21ste eeuw inspirerend werken.

Hildegard ziet de mens als medeverantwoordelijke voor de levende en bezielde kosmos, als medeschepper van werkelijkheid.

Moderne natuurkunde leert ons dat de wereld geen objectief gegeven is maar een dynamisch netwerk, afhankelijk van de blik van de beschouwer. Toch laten we het geloof in objectivisme en materialisme nog heersen in onze hoofden en instituties, waar toch de geest van liefde en wijsheid met een positieve energie doorheen zou kunnen waaien.

Een uitdaging dus voor de deelnemer aan dit geestelijk concert.

Wees welkom! Het concert vindt plaats in het kader van de cyclus 2017 van lezingen en vieringen in de Walburgiskerk omtrent Hildegard van Bingen. Er klinken muziek en teksten over en aan de heilige Geest, aan de scheppingskracht en de Goddelijke wijsheid.

Gambist en Hildegard kenner Jan Goorissen begeleidt en improviseert met de sopraan  Dorien Verheijden en het vrouwenkoor van de Eusebiusparochie, de Capella Eusebiana. 

Walburgis Arnhem, Walburgisplein 1,  6811BZ  15.00 -16.15 uur. Inloop: 14.30 uur

Entree € 10,- ( met Gelrepas € 5,75 ) inclusief  koffie/thee vóór en na het concert.

Reserveren via www.walburgisarnhem.nl

Panta Rhei zingt St Christofor

Panta Rhei Vocaal zingt St. Christophor Zondag 11 juni 15.00 uur

Christoforus, Christusdrager is het symbool van de zoekende mens, aan wie en door wie de liefde wordt geopenbaard. Hij gaat op zoek naar datgene wat zijn hart hem ingeeft: het dienen van de machtigste heer, in de verschijning van de koning, de duivel, de heremiet en tenslotte het Christuskind. Als reus zet hij de mensen over de rivier, de eeuwig stromende adem van het leven. Na jarenlang dragen en dienen weet Christoforus zich gedragen door het kind, het licht van hemel en aarde. Panta Rhei Vocaal zingt een repertoire aan de hand van dit thema, o. a. Taizé-liederen, spirituals en vocale muziek van A. Dvorak, J.S. Bach. Juke Hudig brengt de tekst van deze legende. Panta Rhei Vocaal is een groep ervaren zangers die onder leiding van dirigent Frank Litjens met passie zingt bij momenten van afscheid; bij uitvaarten en herdenkingen. In de ruim twintig jaar dat ze nu bestaat heeft het koor een mooi en gevarieerd repertoire opgebouwd met klassieke en eigentijdse muziek. Entree: € 10,- (met Gelrepas € 5). Je plaatsen reserveren kan hier; betalen kan alleen aan de kassa vanaf 14.30 uur.

Print Friendly, PDF & Email