Twee avonden Bibliodrama met Marie-Louise Vroemen

Voor iedereen die plezier heeft in spel en iets nieuws wil ontdekken in een bijbelverhaal en in zichzelf. We nemen in deze 40dagentijd 2 Bijbelverhalen bij de kop waarin de hardheid en de stilte van de woestijn, Godzoekers en wijsheid een rol zullen spelen. De avonden houden verband met elkaar maar zijn ook los te volgen.

Over bibliodrama

Tijdens het spelen van bibliodrama probeert een groep deelnemers zich in te leven in één of meerdere verhaalfiguren uit een bijbeltekst.

Een belangrijk doel is, dat figuren en situaties uit de bijbel doorleefd kunnen worden: een melaatse, een schriftgeleerde, iemand uit de menigte, vastzitten in een walvis, ronddolen, een opdracht krijgen, macht uitoefenen.

Vertrekkend vanuit de bijbeltekst nodig ik jullie uit een rol te kiezen die je interessant vindt ,eigen interpretaties en belevingen te uiten , eigen accenten te  leggen , nieuwe wegen te bewandelen.

Het gaat dus niet om het letterlijk naspelen van een bijbelverhaal, ook niet om opgelegde en voorgeprogrammeerde rollen. Ieder kiest op eigen gevoel welke rol hij of zij in het spel wil spelen en hoe deze rol gestalte krijgt.

Over de begeleider

Marie-Louise Vroemen is groepsleerkracht in het Speciaal Onderwijs. Ze heeft 30 jaar ervaring in het geven van dramalessen en lessen levensbeschouwing.

Ze is actief als vrijwillige voorganger in de Eusebiusparochie in Arnhem.

In 2016 rondde zij de tweejarige opleiding tot begeleider van bibliodrama af.

plaats: Walburgiszaal

data: donderdagen: 22 februari en 8 maart

tijd: 19.30 tot 22.00 uur

begeleiding: Marie-Louise Vroemen

kosten: €8,- per avond.

Meer info en opgave:  marielouisevroemen of: 026-4454144 of 06-13243921 (na 19.00 uur, op woensdag ook overdag)

Print Friendly, PDF & Email