Meditatie Boedha Tara in Walburgis Arnhem

Meditaties uit de rijkdom van mystieke tradities

Direct hier inschrijven.

11 september is de eerste meditatieavond van de herfstcyclus.

De datums voor de nieuwe herfstcyclus zijn:

11/18/25 september; 2/9/30 okt; 6/13/20/27 nov; 4/11 dec.

Tijd: 19.30 – 21.30 uur. Inloop 19.15 uur.

Let op: 16 en 23 oktober (herfstvakantie) geen meditatie

Je bijdrage voor €80 (€40 met Gelrepas), te voldoen op rekeningnr NL43 ABNA 0535 046 936 t.n.v. RKparochie St. Eusebius o.v.v. meditatie.

Wil je onderweg instromen? Geen probleem, kom gewoon. Je kunt je hier aanmelden, dat is vooral prettig voor ons maar is niet verplicht. 

Je kunt ook wanneer je maar wilt een keer gratis meedoen. Dan weet je hoe het er op zo’n avond aan toe gaat. Maar hoe meditatie je kan helpen ervaar je pas als je het een tijdje met regelmaat doet. We doen 3 perioden per jaar, tussen de 10 en 13 weken elk.

Inleiding
Onze levensbeschouwing, onze kijk op ons bestaan zouden we dualistisch kunnen noemen.

Van alles twee: Dag en nacht, man en vrouw, lichaam en ziel, geest en materie, object en subject, vreugde en verdriet, goed en kwaad, mooi en lelijk en ga zo maar door.

Daar laten we het niet bij, we kiezen ook nog partij. We hebben voorkeur voor het ene en wijzen het andere af. Aantrekken en afstoten. Daaraan gaat vooraf dat we een tijdje in verwarring zijn, onzeker en niet goed weten wat we moeten.

Maar eenmaal partij gekozen dan krijgen we er vanzelf een tegenpartij bij cadeau. Het rechtvaardige bestaat alleen bij de gratie van het onrechtvaardige, het goede alleen bij de gratie van het kwade. Het liberalisme alleen bij de gratie van het socialisme.

Als je dit denken in tweeheid zou loslaten, waar zou je dan terecht komen? Sommigen zeggen in de Absolute Werkelijkheid, de Goddelijke ruimte, de Boeddhanatuur, The Connected Universe, Het Scheppende Principe, De Creatieve Polariteit.

Veel woorden die eigenlijk niet meer zijn dan vingers die naar de maan wijzen. De maan zelf zwijgt en is stil. Ze is wat ze is. Niet meer en niet minder.

De meditaties zijn gebaseerd op de mystieke stroming in het Tibetaans Boeddhisme: Dzogchen. Ze worden gecombineerd met teksten en concepten uit christelijke en andere andere mystieke tradities.Je krijgt instructies, enige uitleg over het hoe en waarom en indien je dat wilt, persoonlijke begeleiding. Na afloop heb je altijd nog even gelegenheid voor een gesprekje met Hans van Zanten, de docent.

Je kunt je hier nu inschrijven.

 

Print Friendly, PDF & Email