Voltooid Leven

Walburgis Symposium 'Voltooid Leven' op 10 november

Walburgis Symposium ‘Voltooid leven in perspectief’.

Er wordt volop gedebatteerd en gediscussieerd over de vraag of ouderen die vinden dat hun leven ‘voltooid’ is recht hebben op hulp bij actieve levensbeëindiging. Om verantwoorde keuzes te maken is het belangrijk om inzicht te hebben in de achtergrond van deze stervenswens. Wat bedoelen ouderen eigenlijk als zij aangeven dat hun leven voltooid is? Welke onderliggende motivaties en ervaringen spelen hierbij een rol?

Els van Wijngaarden interviewde mensen met een stervenswens om hier inzicht in te krijgen. Zij concludeert: “In de ervaringen van ouderen gaat het helemaal niet over ‘het voltooien van een mooi en rijk leven’. Er gaat achter deze term een rauwe tragiek schuil, een lijden aan het leven. En dat vraagt om een zorgvuldige benadering.”

In dit symposium denken we na over een zorgvuldige, menswaardige benadering van ouder worden en over het bieden van perspectieven in deze levensfase.

Vier sprekers zullen hun gedachten delen over waardevol ouder worden en voltooid leven. In het tweede gedeelte van de middag kunt u uw vragen stellen en vindt een forumgesprek met de sprekers plaats.

De sprekers zijn:

  • Wies Houweling, theoloog, alg. secretaris Vrijzinnigen Nederland, voorzitter De Linker Wang
  • Tilly de Kruyf, geestelijk verzorger en trainer cursus levens-/stervenskunst bij Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen
  • Ester Bertholet, specialist ouderengeneeskunde, Praktijk Ouderen Geneeskunde Velp en initiatiefnemer Stichting het Raadhuis Velp
  • Carlo Knuppe, voormalig huisarts en SCEN-arts (Second opinion arts bij levensbeeindiging)
  • Datum: 10 november
  • Plaats:  Walburgiskerk Arnhem
  • Tijd: 14.00 uur-16.00 uur

Toegang: €8,50 (met Gelrepas €4,25)

Dit symposium wordt georganiseerd in samenwerking met:

       

(u kunt op de afbeelding klikken om naar de desbetreffende organisatie te gaan.)

Print Friendly, PDF & Email